Ga naar content

Een gevalideerd taxatierapport

Vaak wordt een woning getaxeerd voordat deze wordt gekocht of verkocht. Ook bij het aanvragen van een hypotheek is een taxatierapport vereist. Daarnaast kan het nodig zijn bij echtscheidingen en voor belastingdoeleinden, zoals onroerendezaakbelasting of in geval van overlijden.

Een taxatierapport moet voldoen aan strikte regels. Onze woningtaxateurs zijn gecertificeerd door het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) en het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Hierdoor zijn ze gemachtigd om woningen te taxeren voor alle banken en financiële instellingen in Nederland, inclusief NHG (Nationale Hypotheek Garantie) aanvragen.

Hoe gaat een woningtaxatie in zijn werk?

Bij een woningtaxatie beoordelen we de bouwkundige structuur, indeling en de staat van onderhoud van de woning. We kijken ook naar het perceel, de locatie en het bestemmingsplan. Daarnaast nemen we de actuele marktsituatie mee in onze taxatie: welke woningen en buurten zijn populair en hoe liggen de prijzen. Dankzij onze dagelijkse interactie met kopers weten we wat mensen zoeken en wat ze bereid zijn te betalen voor een specifieke woning op een specifieke locatie.

Regionale kennis en ervaring

Met meer dan 55 jaar ervaring in het taxeren van woningen zijn wij dé expert in IJmuiden, Beverwijk, Heemskerk, Wormerland en Zaanstad. Wij zijn volledig op de hoogte van regionale en lokale ontwikkelingen en bieden een betrouwbare en eerlijke waardebepaling.

Kosten van een woningtaxatie

Elke woningtaxatie is uniek. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de woning zelf, het doel van de taxatie en de benodigde inspanning. Daarom bespreken we de kosten altijd vooraf met de opdrachtgever, zodat er geen verrassingen zijn.

Spoedtaxatie

Binnen 24-uur reactie

Heb je op korte termijn een taxatierapport nodig? Profiteer dan van onze spoedtaxatieservice. Nadat je een spoedtaxatieaanvraag hebt ingediend, ontvang je binnen 24-uur een reactie van ons over de kosten en de beschikbaarheid van onze taxateurs voor de opname. Vervolgens zullen we ons uiterste best doen om het taxatierapport binnen 3 werkdagen na de opnamedatum aan je te leveren.

Onze taxateurs