Ga naar content

Vraag nu een energielabel aan

Ben je van plan je huis te verkopen of te verhuren? Dan ben je verplicht een geldig energielabel aan te vragen voor je woning. Deze dient verkregen te zijn via een erkend en gediplomeerd inspecteur. Hij of zij komt thuis bij je langs en bekijkt je woning: is er goed geïsoleerd, zijn er zonnepanelen enzovoort. Samen met onze partner Opstal Adviseurs bieden wij je de mogelijkheid om snel en eenvoudig een afspraak te maken met een inspecteur, dit kun je doen door gebruik te maken van onderstaand formulier.

Over Opstal adviseurs

Brantjes Makelaars werkt samen met Opstal Adviseurs. Opstal Adviseurs  is een energieprestatie adviesbureau, gevestigd in Noord-Holland. De gecertificeerde adviseurs zijn vakbekwaam volgens de NTA-8800 richtlijnen. De 3 beloftes van Opstal: Snelheid, Betrouwbaarheid & Deskundigheid. Daarom nemen zij binnen 24 uur contact op en ontvang je binnen vijf werkdagen na opname jouw definitieve energielabel.

Veelgestelde vragen

Bij de aankoop, verkoop of verhuur van een woning is het hebben van een energielabel verplicht. Vanaf 1 januari 2021 moet hiervoor een gediplomeerde inspecteur je woning bekijken. Als verkoper ben je verplicht het label te verzorgen. Het is dus geen plicht van kopers maar van verkopers.

Tijdens het bezoek wordt je woning geheel aan binnen en buitenzijde visueel gecontroleerd. Hierbij wordt niet gekeken of gezocht naar bouwkundige gebreken, maar alleen naar zaken welke relevant zijn om het juiste energielabel te bepalen. De inspecteur moet in de hele woning alle ruimtes gezien hebben, hierbij zal hij gebruik maken van diverse apparatuur. Alle opnamegegevens worden verwerkt in een softwareprogramma, waarna het juiste energielabel berekend wordt.

Door ons gestructureerde werkproces zijn wij in staat om binnen 2 werkdagen een energielabel op te leveren. De opname wordt ter plekke gedaan, vervolgens wordt e.e.a. verwerkt op kantoor en kunnen wij het energielabel afmelden bij het certificerend instituut. Voor ons is het verzorgen van energielabels onze corebusiness, hetgeen ons in staat stelt om snel en efficiënt te werken.

Het energielabel is 10 jaar geldig, en zal daarna bij verkoop/verhuur opnieuw vastgesteld moeten worden.

Voor de opname van een energielabel bij jou op locatie betaal je € 350,- inclusief btw.

Alles goed geregeld

Bij Brantjes Makelaars vind je alles onder één dak voor complete ontzorging. Of je nu op zoek bent naar een woning, verzekering, taxatie, aankoopmakelaar, verkoopmakelaar, bedrijfsmakelaar of wilt verhuren of huren, wij hebben het allemaal in huis. Ontdek het gemak van één vertrouwd adres voor al jouw woonwensen.

En heb je hier al aan gedacht rondom de verkoop van je woning?
Hulp nodig bij de verkoop van je woning? Maak een afspraak voor een vrijblijvende waardebepaling van je woning. Tijdens deze afspraak doet de makelaar een eerste opname van de woning, bespreek je jouw wensen en geeft de makelaar je meer inzicht in de actuele marktomstandigheden.
Daarom Brantjes Meer over ons
57
Jaar thuis in de woningmarkt
45 +
Experts in 6 vestigingen
646
Woningen verkocht in 2023
9.1
Gemiddelde Funda cijfer
6444
Bezichtigingen in 2023