Ga naar content

Rechtestraat 162- 164

  • 450 m2 woonoppervlakte
  • 4 slaapkamers
  • Bouwjaar 1864
  • 2.598 m2 perceel

Het Kerkbestuur van de R.K. De Heilige Bonifatius kerk heeft Brantjes Makelaars opdrachtgegeven voor de verkoop van de kerk, de pastorie en een perceel grond, gelegen tegenover de kerk, tussen de weg en de sloot.

De kerk, gelegen aan de Rechtestraat 162 in De Rijp, werd gebouwd, in een neogotische stijl, tussen 1860 en 1863 naar een ontwerp van de architect Johannes van Straaten. De eenbeukige kerk heeft een veelhoekig gesloten koor.

Naast de kerk, aan de westkant, is ruime parkeergelegenheid voor fietsen en auto’s. Aan het parkeerterrein is ontsloten het secretarie gebouw van het kerkbestuur en het met een brug bereikbare kerkhof,. Zowel het secretariaat gebouw als het kerkhof worden in de verkoop niet mee genomen. Op het parkeerterrein zal een recht van overpad/gebruik worden gevestigd. Dit nader uit te werken. Naast de kerk, aan de oost kant, gelegen de twee laags met kap gesloten pastorie. Achter de pastorie is een grote tuin gelegen welke toegang geeft tot de ontsluitingsvaart.

Zowel de kerk als de pastorie zijn gelegen op één kadastraal perceel en zijn een erkend Rijksmonument.

Het tegenover de kerk gelegen perceel tuingrond, tussen de huisnummers Rechtestraat 91 en 95, wordt in de verkoop meegenomen.

De kerk met parkeerterrein heeft de bestemming ‘maatschappelijk’, de pastorie, de bestemming ‘wonen’. Het perceel tegenover de kerk gelegen de bestemming ‘tuin’.

De kerk zou in overleg met de Rijksdienst kunnen worden her-ontwikkeld tot wonen. Hiervoor moet wel met medewerking van de gemeente een bestemmingswijzigingsprocedure worden gevolgd. De pastorie heeft de bestemming wonen. Op het tuinperceel, gelegen tussen een lintbebouwing van woningen en bedrijfsactiviteiten, kan wellicht met een bestemmingswijziging een woning worden gerealiseerd.

Specificaties
De kerk, pastorie en de kavel worden afzonderlijk per inschrijving te koop aangeboden. Ook is het mogelijk om een bieding uit te brengen voor de kerk met pastorie. Zie hiervoor de afzonderlijke inschrijfformulieren.

Adres- en kadastrale gegevens;
Kerk met pastorie;
Rechtestraat 162 en 164. De Rijp, sectie B, nr. 2434, grootte ca 1870 m2 (een strook grond wordt niet mee verkocht ), zie kaart.
Rechtestraat, kavel. De Rijp, sectie B, 1981, grootte 366 m2
De kerk is in totaal 740 m2 groot, de pastorie is 450 m2 groot

Genoemde metrages betreffen VVO meters conform de meetinstructie. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Dataroom
In de digitale dataroom zijn alle beschikbare rapportages opgenomen. U kunt toegang aanvragen via het tabblad dataroom.
Indien u van één van deze bezichtigingsmomenten gebruik wenst te maken, verzoeken wij u een e-mail te sturen aan [email protected]

Bestemming
De kerk heeft de bestemming Maatschappelijk
De pastorie heeft de bestemming Wonen
De kavel heeft de bestemming tuin

Voor nadere toelichting op de bestemming verwijzen wij u naar de gemeente Alkmaar.
De kerk en pastorie zijn opgenomen in door de gemeente Alkmaar opgestelde kerkenvisie.

Nutsbedrijven
Koper dient zelf rechtstreeks met desbetreffende (energie) leveranciers overeenkomsten af te sluiten, zodra het object is geleverd.

Bodeminformatie
Verkoper kan niet instaan voor de kwaliteit van de bodem en/of grondwater en koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit eventuele verontreiniging van bodem, grondwater e.d. kan voortvloeien.

Asbest
Koper vrijwaart verkoper voor elke aansprakelijkheid inzake de eventuele aanwezigheid van asbest en/of asbesthoudende stoffen in de onroerende zaak nu in en de toekomst.

Energielabel
Van de aangeboden kerk is geen energielabel beschikbaar (niet verplicht bij religieus vastgoed).

Vraagprijs
De vraagprijs van € 800.000,– K.K. is een richtprijs.

Locatie
Ontdek het pittoreske dorp De Rijp: een verborgen parel in het hart van Nederland!

Welkom in De Rijp, waar geschiedenis en schoonheid hand in hand gaan. Dit charmante dorpje, gelegen te midden van prachtige polders en schilderachtige waterwegen, ademt een unieke sfeer die je nergens anders zult vinden. Met zijn rijke erfgoed dat teruggaat tot de Gouden Eeuw, zal De Rijp je betoveren met zijn karakteristieke houten huizen, geplaveide straatjes en vriendelijke inwoners.

Voor de natuurliefhebbers biedt De Rijp een prachtig landschap om te verkennen. Wandel door de nabijgelegen natuurgebieden, fiets door uitgestrekte velden en ontdek de ongerepte natuur te voet. Vogelspotters kunnen hun hart ophalen aan de vele zeldzame vogels die hier hun thuis hebben gevonden. Laat je culinair verwennen in de gezellige restaurants en eetcafés, waar je kunt genieten van verse streekproducten en traditionele gerechten.

De Rijp zal je verwelkomen met open armen en je betoveren met zijn authentieke charme. Kom en ontdek de magie van De Rijp!

Alles over deze woning
Overdracht
Prijs€ 800.000 k.k.
StatusOnder bod
AanvaardingIn overleg
Aangeboden sinds13 januari 2024
Bouw
Type objectWoonhuis
SoortHerenhuis
TypeVrijstaande woning
Bouwjaar1864
Dak typeSchilddak
IsolatievormenGedeeltelijk dubbelglas
Oppervlaktes en inhoud
Perceel2.598 m2
Woonoppervlakte450 m2
Inhoud5.565 m3
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand0 m2
Tuinoppervlakte605 m2
Indeling
Aantal kamers8
Aantal slaapkamers4
Locatie
LiggingIn woonwijk, Aan vaarwater, Landelijk gelegen
Tuin
TypeAchtertuin
StaatNormaal
LiggingNoord
AchteromJa
Uitrusting
Soorten warm waterCV ketel
Parkeer faciliteitenOp eigen terrein
Ik ben Jan van Til, Register Makelaar Register-Taxateur bij Brantjes Assendelft. Het plannen van een bezichtiging is de eerste stap in de zoektocht naar jouw droomhuis. Ik kijk ernaar uit je binnenkort te ontmoeten en je te helpen bij het vinden van jouw nieuwe thuis!

Plattegronden

Verken de locatie Rechtestraat 162- 164
Ik ben Jan van Til, Register Makelaar Register-Taxateur bij Brantjes Assendelft. Het plannen van een bezichtiging is de eerste stap in de zoektocht naar jouw droomhuis. Ik kijk ernaar uit je binnenkort te ontmoeten en je te helpen bij het vinden van jouw nieuwe thuis!