Ga naar content

De lente is in volle gang en dat betekent dat er een nieuw buitenseizoen voor de deur staat. Hier kunnen de laatste tuintrends niet in ontbreken. In dit artikel zetten we de vijf tuintrends van 2022 voor je op een rij, zodat jij kunt genieten van een heerlijke zomer.

Duurzame materialen en meubels

Deze zomer staat de harmonie met de natuur en de biodiversiteit centraal. Voor de inrichting van je tuin betekent dit bewust en ecologisch, oftewel meer groen en leefbaarheid in je tuin. Dit vertaalt zich naar natuurlijke en duurzame materialen, zoals hout en bamboe. Verder zien we de laatste jaren ook steeds vaker duurzame materialen terugkomen in het tuinmeubilair. De luxe meubeltrend van dit jaar is zeker de vuurtafel. Vuurtafels zijn de nieuwste vorm van moderne verwarming voor in de tuin. Deze verwarmer is dus de perfecte aanvulling voor in je loungehoek.

Comfort

De tuin is de plek waar je wilt ontspannen. Comfort is dan ook een tijdloze tuintrend. De afgelopen jaren zijn we meer thuis geweest dan ooit. Hierdoor zijn we ons nog bewuster geworden van het comfort binnen de buitenruimte en hechten we waarde aan luxe tuinmeubilair. Als “finishing-Touch” til je je meubilair naar een hoger niveau door het af te maken met functionele accessoires. Bekleed je lounge set met veel kussens en zorg voor een mooi buitenkleed. 

Back to nature

Het thema “back to nature” belooft wat. Dit jaar gaan we veel natuurlijke kleurpaletten terugzien. Diverse groentinten en aardetinten zijn dit jaar erg populair. Deze tinten kunnen weer mooi gecombineerd worden met grijs of bruin. Vooral heel belangrijk om kleurtinten terug te laten komen om zo een trendy sfeer te creëren.

Van binnen naar buiten 

Het is dit jaar hip om een samenhangend geheel te creëren tussen de binnen- en buitenruimte. De tuin wordt het verlengde van de woonkamer, waardoor de woonkamer groter oogt en de tuin toegankelijker wordt. Tegenwoordig komen er ook steeds meer overkappingen en relaxhoeken om ook bij minder weer lekker buiten te kunnen ontspannen. We zitten de laatste jaren graag buiten dus kan een fijne loungehoek niet ontbreken als tuintrend van 2022.

Ronde en organische vormen

Om de cirkel rond te maken, gaan we dit jaar meer ronde en organische vormen zien. De ronde vorm creëert een speelse en warme sfeer in de buitenruimte. Het verwerken van ronde elementen in je buitenruimte kan op divers manieren. Zo is een ronde tafel zeker trendy. Maar het gaat verder dan alleen meubels. Het ronde element is ook zeker niet weg te denken bij de accessoires. Denk aan ronde kussens tot spiegels en bloempotten. 

Wil je vaker blogs en actualiteiten ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!