Ga naar content

Maar liefst 90% van de huiseigenaren heeft belangstelling voor duurzaam wonen, maar mist informatie om de juiste keuzes te maken . In deze blog vertellen we je daarom meer over het belang van het verduurzamen van je woning én de voordelen ervan.

Waarom verduurzamen?

Duurzaamheid, het is een begrip dat de laatste tijd volop in de belangstelling staat. Misschien heb je er inmiddels genoeg van en kun je het woord niet meer horen. Toch is het verstandig om er over na te denken. Want hoe je het wendt of keert: om onze samenleving houdbaar te houden, moeten er dingen drastisch veranderen. Door je huis te verduurzamen kan jij hier aan bijdragen én er voordeel uit halen! Verduurzamen verhoogt namelijk de waarde van je woning én het comfort.

Besparen op energiekosten

Er zijn verschillende manieren om een woning te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, isolatie van dak, vloer en spouwmuren, HR++ glas of een warmtepomp. Met een goed geïsoleerd huis bespaar je op je energiekosten tot al snel een paar honderd euro per jaar.

Voorbeeld woningen gerealiseerd door Woon Duurzaam

5 redenen om je woning te verduurzamen

  1. Optimaal wooncomfort: Duurzaam wonen begint over het algemeen met het isoleren van je woning. Het resultaat is meteen voelbaar: Je huis zal warmer zijn als het buiten koud is en zal langer koel blijven gedurende de zomermaanden.
  2. Aantrekkelijk in der verkoop: Een goed geïsoleerd huis is aantrekkelijk voor toekomstige kopers. Het zal mede hierdoor makkelijker zijn om je woning te verkopen tegen waarschijnlijk een hogere prijs.
  3. Klaar voor de toekomst: Als je je huis stap-voor-stap energiezuiniger maakt, voorkom je eenmalige (grotere) investeringen en werk je in fases naar een aardgasvrije woning. Je woning blijft dus up-to-date.
  4. Een schoner milieu: Een schoner milieu: Duurzaam wonen is voordelig voor je eigen portemonnee én heeft een maatschappelijk voordeel. Zo ben je minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, stoot je minder CO2 uit en daarmee ontlast je de toekomstige generaties.
  5. Onafhankelijk van externe partijen: Onafhankelijk van externe partijen: De overheid wil huishoudens stimuleren om van het gas af te gaan en zuinig te zijn met energie. De verwachting is dan ook dat de komende jaren de prijzen voor gas en elektra blijven stijgen. Door gebruik te maken van je eigen alternatieve energiebronnen, ben je minder of niet afhankelijk van externe partijen.

Van het gas af, maar hoe?

Het afkoppelen van de gasaansluiting is een maatregel die veel huiseigenaren op de lange baan schuiven. Misschien wil ook jij er wel in meegaan, maar heb je geen idee hoe je dat kunt aanpakken. Dan wijzen we je graag op de service van Woon Duurzaam. Woon Duurzaam ondersteunt je bij het maken van de stap naar een gasloze woning; van een glasheldere woningscan tot een energieplan op maat, van afsluiting tot aansluiting. Aan de hand van een gratis woningscan geven de adviseurs een duidelijk beeld van de kosten, de CO2-besparing die jouw overstap van gas naar groen oplevert, het rendement van de aanpassingen aan jouw woning en je nieuwe maandlasten. Via onderstaande button kan je de gratis woningscan laten uitvoeren.