Ga naar content

Jonge zoekers die geen koopwoning kunnen vinden, jarenlange wachtlijsten op de markt voor (sociale) huur, hoogbouw van appartementen op schaarse locaties in de steden, het door velen gekoesterde verlangen naar een huis met een tuin: in dit derde kwartaal is er niets nieuws onder de zon.

Het is een oververhitte woningmarkt. Dat daarin misstanden voorkomen, bleek uit de reportage van Radar, uitgezonden op 6 september. Met een verborgen camera werden makelaars gefilmd die het niet zo nauw namen met de erecode van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Vereniging Eigen Huis (VEH) deed daar nog een schepje bovenop door zonder enige nuance alle makelaars in een kwaad daglicht te stellen. De NVM reageerde op de eenzijdige berichtgeving. “Iedereen mag een mening hebben, maar de kritiek moet feitelijk juist zijn en dat geldt ook voor de motieven. Hoe graag VEH het ook wil, het enkel wijzen naar de makelaar als enige probleemeigenaar is onjuist en veel te gemakkelijk.”

Alle medewerkers van onze 5 vestigingen in de regio’s Heemskerk, Beverwijk, Zaanstad, Velsen en Wormer, staan garant voor een werkwijze conform de erecode van de NVM. Tegelijk zien we de oplopende frustratie bij woningzoekers. Dan maar geen ontbindende voorwaarden, dan maar geen bouwtechnische keuring, toch nog ergens een bedrag vandaan toveren om méér te kunnen overbieden … De nood is hoog, en daar komen niet altijd verstandige keuzes uit voort.

Bij Brantjes Makelaars willen we onze klanten behoeden voor ondoordachte stappen. Juist in deze oververhitte markt houden we het hoofd koel en verliezen we de belangen van onze klanten niet uit het oog. En waar het kan, helpen we om dromen waar te maken, ook in déze tijd.