Ga naar content

De afgelopen weken is de hypotheekrente het hardst gestegen sinds juni 2008, dit blijkt uit cijfers van de Hypotheekshop. Uit deze cijfers blijkt dat op een enkeling na alle geldverstrekkers deze week hun tarieven hebben verhoogd. De gemiddelde hypotheekrente steeg van 1,58 procent naar 1,74 in een week tijd.

Waarom stijgt de hypotheekrente?

De afgelopen jaren was het voor hypotheekverstrekkers heel voordelig om geld te lenen. Dit komt onder andere doordat de Centrale Bank veel steunmaatregelen in het leven had geroepen vanwege de coronacrisis. Wanneer de rentes laag zijn kun je goedkoop een lening afsluiten bij de bank. Wanneer je goedkoop kunt lenen ben je waarschijnlijk eerder bereid om een huis te kopen. In andere woorden: het stimuleert de economie.

Echter wordt nu verwacht dat de steunmaatregelen voor ondernemers ophouden. Daar komt bij dat de inflatie toeneemt, hierdoor wordt de druk op de Europese Centrale Bank steeds groter om de rente te verhogen.

Bron: www.hypotheekshop.nl 15-02-2022

Nu oversluiten?

Nu de rente stijgt is het wellicht een goed idee om je hypotheek over te sluiten voordat de rente verder oploopt. Ook wij weten niet of deze morgen of volgend jaar nog verder oploopt. Of het verstandig is om over te sluiten hangt uiteraard ook af van jouw financiële situatie. Toch kan het nooit kwaad om te onderzoeken of je niet financieel voordeliger uit bent als je je hypotheek oversluit.

Advies

Wil je weten of het verstandig is om op dit moment je hypotheek over te sluiten? Neem dan contact op met onze collega’s van Brantjes Hypotheken, zij adviseren je graag. Deze afspraak is altijd gratis en vrijblijvend.