Ga naar content

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat het weer tijd is om je zorgverzekering kritisch te bekijken. Ben je voldoende verzekerd, verwacht je het komende jaar meer zorg nodig te hebben, of juist minder en betaal je niet te veel? In deze blog geven we je een aantal handige tips waar je op moeten letten als je wilt overstappen van verzekeraar.

Het is een feit dat de kosten in de zorg al een paar jaar aan het stijgen zijn. Corona heeft ook daar niet in positieve zin aan bijgedragen. Daarnaast geven zorgverzekeraars aan dat ze weinig reserves hebben om flinke premiestijgingen te voorkomen. Dat de premie zal stijgen is geen verrassing voor veel mensen. Met hoeveel deze zal stijgen hangt af van jouw zorgverzekeraar.

Prijs

Het kabinet gaat dit jaar uit van een stijging van ca. € 5,00 per maand, echter bepalen zorgverzekeraars dit zelf, in veel gevallen zal dit dus niet kloppen. DSW Verzekeringen maakt bijna ieder jaar als eerste bekend wat de nieuwe premie gaat worden. Zij hebben al aangegeven dat de premie met € 6,50 per maand zal stijgen.

Corona

Je basisverzekering vergoedt over het algemeen de zorg die je nodig hebt wanneer je besmet bent geraakt met het coronavirus en hierdoor ernstig ziek wordt. Het afsluiten voor een aanvullende verzekering alleen voor corona is dus niet nodig.

Collectief

Collectiviteitskorting klinkt aantrekkelijk, maar het loont om dit toch onder de loep te nemen. Heb je een collectieve verzekering via je werkgever? Dan mag een verzekeraar maximaal vijf procent korting geven op de premie. Check altijd of deze optie loont, je zou namelijk verwachten dat bij een collectieve verzekering de premie lager is, maar dit is niet altijd het geval.

Overstappen

Ben je van plan om over te stappen? Let dan goed op, je moet voor 1 januari 2021 je huidige zorgverzekering opzeggen. Vervolgens heb je dan tot 1 februari de tijd om over te stappen naar je nieuwe zorgverzekeraar.

Heb je vragen over je zorgverzekering of wil je vrijblijvend advies? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.