Ga naar content

Uit onderzoek* van Allianz Direct blijkt dat twee op de vijf Nederlanders weleens een raam open laat staan en één op de vijf de deur niet goed sluit.

Ron Adams, werkzaam als Head of Marketing & Sales bij Allianz Direct, vertelt waarom inbraakpreventie zo belangrijk is: ”Ondanks het feit dat er landelijke campagnes worden gevoerd om inbraak te voorkomen, blijkt dat nog steeds veel Nederlanders deuren en ramen open laten staan. Dit verbaast ons; inbraakpreventie is juist enorm belangrijk. Als je goede beveiligingsmaatregelen neemt, is het makkelijker om bij de verzekeraar aan te tonen dat er, ondanks inbraakpreventie, bij je is ingebroken.

Gelukkig zijn er ook genoeg mensen die juist goede voorzorgsmaatregelen nemen om hun huis te beveiligen. Zo controleert 86% altijd of alle deuren goed op slot zitten voor ze gaan slapen. Jongvolwassenen zijn daarin iets minder voorzichtig dan ouderen; van de 18- tot 34-jarigen doet 78% een check, tegenover 92% van de 65-plussers. Ook laat het overgrote deel van de mensen (92%) geen waardevolle spullen buiten liggen als ze gaan slapen of van huis zijn.

Slechts een op de 10 Nederlanders (9%) weet precies welke eigendommen verzekerd zijn door hun woonverzekering(en). Twee derde (68%) weet het ”ongeveer” en 23% weet het niet. Opvallend is dat 65-plussers iets beter op de hoogte zijn (17%) dan mensen tussen de 18-49 jaar (6%).

Heb je vragen over jouw woonverzekering(en)? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

*Onderzoek is uitgevoerd door Allianz Direct in samenwerking met Team Vier onder 1.006 respondenten die in het bezit zijn van een Inboedel-, Opstal- en/of Aansprakelijkheidsverzekering, juli 2020.

Bron: Ron Adams, Allianz Direct.