Ga naar content

#Blijfthuis leidt tot online-activiteit

Wereldwijd zijn de gevolgen merkbaar van de uitbraak van het coronavirus en van de maatregelen om het virus te bestrijden. Ook de regionale koopwoningmarkt heeft ermee te maken. Brantjes Makelaars biedt nieuwe manieren voor koop en verkoop.

De uitbraak van het coronavirus heeft een enorme impact op onze samenleving. Hoe groot de gevolgen voor onze regionale koopwoningmarkt zullen zijn, is nu nog niet te zeggen. Wanneer kunnen kinderen weer naar school, hoe lang duurt het voor winkels weer open gaan: veel hangt af van de looptijd van de maatregelen.

Veel zoekers

Ondertussen zijn er nog steeds veel zoekers op de woningmarkt. In de afgelopen jaren zagen we dat de woningmarkt ‘droog kookte’. Zo lang er nog veel zoekers zijn, verwachten we niet dat de prijzen van woningen zullen dalen.

Onderzoek Funda

Dat komt niet overeen met de conclusies van Funda. De woningsite heeft onderzoek gedaan onder 1450 bezoekers van de landelijke site. Bezoekers zijn degenen die serieus een woning zoeken, én degenen die nieuwsgierig zijn en vrijblijvend in andere woningen willen kijken. Iets meer dan 60% van de mensen die aan het onderzoek hebben meegedaan (woningzoekers en nieuwsgierigen), verwacht dat de prijzen zullen dalen.

Aantal zoekers stabiel

In ons werkgebied (Beverwijk, Heemskerk, Velsen, Wormerland en Zaanstad) zien we geen aanleiding om een prijsdaling te verwachten. Het aantal geregistreerde zoekers ligt redelijk stabiel rond de 35.000. Er zijn niet minder zoekers dan een maand geleden. Brantjes Makelaars baseert de verwachtingen op reële cijfers van de lokale markt.

Online bezichtigingen

Wat wél merkbaar is, is de aarzeling van zoekers om een woning te bezichtigen. Logisch: de overheid drukt ons op het hart om thuis te blijven, en neemt vergaande maatregelen om verspreiding van het virus in te perken.

Nieuwe manieren

Wij scharen ons achter #Blijfthuis. Ga niet de deur uit als het niet nodig is, en dat is ook niet nodig om bijvoorbeeld een woning te bezichtigen. Er zijn andere en creatieve manieren om informatie te verzamelen. Brantjes Makelaars zet al lange tijd moderne middelen in om vraag en aanbod aan elkaar te verbinden.

Online of mobiel

Niet de deur uit en toch actief zijn op de koopwoningmarkt? We hebben de mogelijkheden op een rij gezet:

Waarde-indicatie via WhatsApp

Als je op dit moment liever geen makelaar over de vloer wilt hebben biedt een waarde-indicatie via WhatsApp uitkomst.

Waarde-indicatie WhatsApp

Waarde-indicatie videobellen

Wil te toch persoonlijk contact met een van onze makelaars? Geen probleem, door middel van videobellen geven wij je advies over wat je op dit moment het beste kunt doen.

Waarde-indicatie videobellen

Koperscheck

Ook nu zijn er nog voldoende kopers op de markt voor jouw huis. Wil je weten hoeveel potentiële kopers wij hebben? Doe dan de GRATIS Brantjes koperscheck!

Naar de Koperscheck

Kopers alert

Wil je geen ”te koop” bord in de tuin, maar sta je wel open voor verkoop van je huis voor het juiste bedrag? Meld je dan aan voor de Brantjes Kopers Alert.

Naar de Kopers alert

Aankoopcheck

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van het nieuwste woningaanbod én sneller zijn dan Funda? Meld je dan aan voor de GRATIS aankoopcheck en ontvang binnen 1 werkdag een reactie.

Naar de aankoopcheck