Ga naar content

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

Het aantal expats is de afgelopen jaren enorm gestegen in de grotere steden. Nu de Brexit een feit is en multinationals Londen willen verlaten zouden dit er zomaar nóg meer kunnen worden. Maar wat is nu eigenlijk een expat, waar komen ze daadwerkelijk vandaan en is het inderdaad waar dat een expat bereid is meer te betalen voor een huis? In deze blog lees je hier meer over.  

Expats in Nederland 

Expats zijn hoogopgeleide kenniswerkers van buitenlandse komaf. De grootste groep is tussen de 30 en de 50 jaar. In Nederland wonen en werken er ca. 100.000 en komen er jaarlijks tussen de vijf- tot tienduizend nieuwe expats bij. Het overgrote deel van de expats in Nederland is Europeaan, echter komen er steeds meer hoogopgeleide werknemers vanuit India en China. Het merendeel van de expats is man, maar een deel van hen neemt ook weer een partner of gezin mee. Ruim de helft van de expats is single. Een kleine 30% van de expats die hiernaartoe komen, vormt hier een gezin. 

Waar wonen Expats? 

Expats komen vaak in de grotere steden terecht, denk hierbij aan Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven. Veel van hen werken in de zakelijke dienstverlening en wonen in een appartement. Van de expats uit India weten we dat ze veelal werkzaam zijn in de IT en zich vestigen in- en rondom Eindhoven. 

Grote steden raken vol 

Wie het internet afspeurt op de zoekwoorden ”expats huis kopen” komt al snel tot de conclusie dat de grote steden erg in trek zijn bij deze groep. Een recent rapport van de ING laat zien dat sinds 2013 de prijs van huizen in Amsterdam met bijna 70% gestegen zijn. Tegelijk is ook het aantal expats gestegen met 33% sinds 2012. 

Expats betalen meer voor een huis 

Expats verdienen meer dan de gemiddelde Nederlander en genieten van een bijzonder mooi belastingvoordeel. In Nederland mag de werkgever 30% van het totale inkomen belastingvrij verstrekken aan de expat. Hierdoor houden ze aan het einde van de maand meer geld over en dus komen ze in aanmerking voor een hogere hypotheek. 

Expats in de Zaanstreek

Helaas zijn er geen exacte cijfers van expats per gemeente, ook weten we niet hoeveel er een huis zoeken rondom Amsterdam. Wat we wel weten is dat grotere steden vol raken en er hoe dan ook een verschuiving gaat plaatsvinden. Onlangs dook er een interessante promotievideo op van IAmsterdam waarin de Zaanstreek en Waterland behoorlijk gepromoot worden onder Expats.

Bron: CBS, Het Parool, De Telegraaf, AT5, BNN VARA, IAmsterdam. 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

Meer weten?

Wil je meer informatie over de mogelijke verkoop van jouw huis aan een expat? Gebruik onderstaand formulier en wij zullen je zo snel mogelijk antwoorden.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_raw_html el_class=”inline-ac-form”]JTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJfZm9ybV8zJTIyJTNFJTNDJTJGZGl2JTNFJTNDc2NyaXB0JTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZicmFudGplcy5hY3RpdmVob3N0ZWQuY29tJTJGZiUyRmVtYmVkLnBocCUzRmlkJTNEMyUyMiUyMHR5cGUlM0QlMjJ0ZXh0JTJGamF2YXNjcmlwdCUyMiUyMGNoYXJzZXQlM0QlMjJ1dGYtOCUyMiUzRSUzQyUyRnNjcmlwdCUzRQ==[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=ez6SiZGn_dE”][/vc_column][/vc_row]