Ga naar content

Uit recent onderzoek is gebleken dat 28% van de woningeigenaren hun hypotheeklasten kunnen verlagen met een nieuw taxatierapport van hun huis.

De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen flink gestegen. Waar de gemiddelde verkoopprijs van een woning in 2014 nog op € 257.128,- lag is dit in 2021 gestegen naar ruim € 490.000,-. Het is dan ook goed mogelijk dat een huis nu veel meer waard is dan wat de bank in de boeken heeft staan. Nu de huizenprijzen dalen is dit het moment om een taxatie uit te laten voeren en de huidige waarde van je woning vast te leggen bij de bank.

Wanneer je een taxatierapport hebt aangevraagd kan je vervolgens bij de bank een verzoek doen om de risicoklasse en renteopslag aan te passen. Afhankelijk van het renteverschil en de hypotheekschuld levert dit een besparing op van enkele tientallen tot enkele honderden euro’s per maand.

Wil jij weten of je kunt besparen op je hypotheeklasten? Maak dan een vrijblijvende afspraak met onze taxateur Yvonne Gras van Brantjes Taxaties.