Ga naar content

Door toenemende inflatie en gestegen kosten wordt het (her)bouwen of herstellen van bedrijfspanden steeds kostbaarder. Als ondernemer loop je daardoor het risico dat je onderverzekerd bent voor jouw brandverzekeringen. Dat kan vervelende gevolgen hebben.

Wat is onderverzekering?

Stel jouw bedrijfspand is verzekerd voor € 2.000.000. Bij een schade aan jouw pand van € 100.000, blijkt de daadwerkelijke herbouwwaarde € 2.500.000 te zijn. De verzekeraar zal zich dan beroepen op het onderverzekeringsprincipe en laat het percentage ‘onderverzekering’ los op jouw schade-uitkering. Concreet betekent dit dat de uitkering wordt bepaald op basis van de formule (2.000.000/2.500.000) x 100.000 = € 80.000. In dit voorbeeld is er dus sprake van een gat van € 20.000, bij een relatief beperkte schade.

Hoe voorkom ik onderverzekering?

Laat jouw gebouw en bedrijfsuitrusting (opnieuw) taxeren. Zo kunnen wij er samen voor zorgen dat jouw polis weer actueel is en aansluit bij de werkelijkheid. Wij laten dan ook een indexclausule plaatsen, indien dit nu nog niet het geval is. Hiermee past de verzekeraar jaarlijks de waarde aan op basis van indexcijfers. Zo zorgen we ervoor dat de waarde de komende jaren ook actueel blijft. Een taxatie is daarmee een investering voor de langere termijn en met name een investering in zekerheid. Wij werken samen met gerenommeerde partijen en kunnen je daardoor zoveel mogelijk ontzorgen.

Meer weten?

Neem contact op met Brantjes Verzekeringen, wij helpen je graag verder! Uiteraard ook als je (nog) geen klant bent bij ons.