Ga naar content

Energielabel utiliteit

Bij het verkopen of verhuren van een bedrijfspand dien je een definitief energielabel te hebben. Dit betekent dat je zonder energielabel het pand niet kunt verhuren of verkopen. Het is zelfs zo dat bij een bedrijfspand groter dan 250 m², ook als je niet wilt verkopen of verhuren, je een definitief energielabel moet hebben.

Daarnaast geldt vanaf 2023 de regel dat kantoorpanden vanaf 100 m² minimaal energielabel C moeten hebben. Wij raden aan om dit tijdig aan te vragen. Haal je een energielabel lager dan C? Dan mag het pand helaas niet meer als kantoor worden gebruikt.

Over Opstal Adviseurs

Brantjes Bedrijfsmakelaars werkt samen met Opstal Adviseurs. Opstal Adviseurs is een energieprestatie adviesbureau, gevestigd in Noord-Holland. De gecertificeerde adviseurs zijn vakbekwaam volgens de NTA-8800 richtlijnen. De 3 beloftes van Opstal: snelheid, betrouwbaarheid & deskundigheid. In veel gevallen kunnen zij het energielabel al binnen 2 werkdagen opleveren. Een belofte die zij dankzij ervaring en efficiënte werkwijze kunnen garanderen.

Veelgestelde vragen

Bij het verkopen of verhuren van een bedrijfspand dient u een definitief energielabel te hebben. Zonder energielabel kunt u het pand niet verhuren of verkopen.

Het energielabel is 10 jaar geldig, en zal daarna bij verkoop/verhuur opnieuw vastgesteld moeten worden.

Door ons gestructureerde werkproces zijn wij in staat om binnen 2 werkdagen een energielabel op te leveren. De opname wordt ter plekke gedaan, vervolgens wordt e.e.a. verwerkt op kantoor en kunnen wij het energielabel afmelden bij het certificerend instituut. Voor ons is het verzorgen van energielabels onze corebusiness, hetgeen ons in staat stelt om snel en efficiënt te werken.

Onderstaande prijzen zijn exclusief BTW.

  • 0-100 :  € 495,-
  • 101-250 :  € 570,-
  • 251-500 :  € 650,-
  • 501-1000 :  € 775,-
  • 1000> prijs op aanvraag
Op zoek naar een specifiek bedrijfspand of kantoorruimte? Laat ons weten waar jouw bedrijfspand aan moet voldoen. Samen gaan we op zoek naar de perfecte locatie en voorzieningen die jouw bedrijf nodig heeft.