Ga naar content

Hornplein 1

  • Hoofdfunctie Maatschappelijk vastgoed

Mogelijke herontwikkeling locatie aan het Hornplein 1 te Schermerhorn, een Rooms Katholieke Kerk gebouwd in 1962 en gerenoveerde in 2002. Het gebruik moet passen binnen het bestemmingsplan of met medewerking van de gemeente worden aangepast.

Maatvoering
Oppervlakte kerk: ca. 679 m²
Perceeloppervlakte: 1426m²
Perceeloppervlakte is overgenomen conform opgave kadaster, onder- of overmaat zal niet worden verrekend. Koper kan hier geen rechten aan ontlenen.

Locatie en bereikbaarheid
De kerk is centraal gelegen in een woonwijk van Schermerhorn.

Parkeren
Gedeeltelijk op eigen terrein.

Bestemming
Maatschappelijk, bestemmingsplan Dorpskernen 2011 Gemeente Schermer. alsmede een dubbelbestemming met de waarde – Archeologie-6. Zie voor nadere informatie www.ruimtelijkeplannen.nl

Bodeminformatie
Verkoper heeft geen verkennend bodemonderzoek laten doen. Bij het bodemloket is geen informatie beschikbaar over de locatie.

Asbest
In het verkochte kunnen evenwel asbesthoudende stoffen aanwezig zijn. Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen dienen op grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden genomen.

Verkoopgegevens
De aanwezige gegevens zijn geplaatst in de dataroom, toegang tot deze dataroom is mogelijk na contact met ons kantoor in Zaanstad op telefoonnummer 075-6401888.

Verkoopprocedure
Verkoop verloopt door middel van verkoop bij inschrijving. Wij vragen alle geïnteresseerde een bod uit te brengen middels het biedingsformulier De inschrijving sluit op op 24 juni 2022 12.00 uur via het in de dataroom vermelde inschrijfformulier en dient bij Notariskantoor Krans Notarissen, Van Edenstraat 20, 2012 EM, ingeleverd te worden.
Het biedingsformulier treft u aan in de dataroom.

Extra open huis!
Vanwege de grote belangstelling organiseren wij een extra open huis op woensdag 8 juni van 15.00-17.00 uur.

U kunt zich aanmelden voor deze kijkdag via ons kantoor in Zaanstad op telefoonnummer 075-6401888.

Koopovereenkomst
Omschreven in concept koopovereenkomst en concept akte van levering, deze kunt u downloaden vanuit de dataroom.

Zekerheidsstelling
10% van de koopsom, uiterlijk 1 week na ondertekenen koopovereenkomst.

Energielabel
Geen energielabel beschikbaar.

Oplevering
In overleg met de koper, maar uiterlijk oplevering in januari 2023. ‘As is where is’.

Courtage
Brantjes Bedrijfsmakelaars treedt op voor de verkopende partij. Als koper bent u Brantjes Bedrijfsmakelaars geen courtage verschuldigd.

Voorbehoud
– Verkoper behoudt zich het recht voor niet te gunnen.
– Alle informatie is geheel vrijblijvend en houdt enkel in een uitnodiging tot het doen van een bieding. Alle gegevens zijn met zorg samengesteld en uit ons inziens betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

In opdracht van het kerkbestuur van de Onze Lieve Vrouw geboorte parochie gaan wij starten met de verkoop van de kerk aan het Hornplein 1 te Schermerhorn. De bouw van de kerk is in 1961 gestart en op zondag 8 september 1963 werd de eerste dienst gehouden in de kerk.
Nadien is de kerk 40 jaar later geheel verbouwd en op 26 oktober 2002 werd de kerk weer in gebruik genomen.
Zoals reeds vermeld is in 2002 de kerk geheel gerenoveerd. Door de pastorie en de grond van de tuin te verkopen ten bate van de bouw van het appartementencomplex ‘De Pinksterblom’, was de parochie in de gelegenheid de kerk een eigentijdse uitstraling te geven en om te bouwen tot een multifunctioneel gebouw.

Indeling: centrale hal met toegang tot de Maria kapel, toiletgroep, kantoortje, toegang tot de grote kantoor/vergaderzaal, achtergelegen kantoorkamer, grote zaal, gang naar de sacristie met achtergelegen ruimte waar het drukwerk van de parochie werd samengesteld. Onder de sacristie bevind zich een kelder. Het geheel wordt verwarmd door een hete lucht c.v. ketel.
Het object heeft thans een maatschappelijke bestemming maar gezien de omgeving zal een transformatie en of mogelijkheid van sloop en bouw van woningen passen in het straatbeeld.
De kerk is in goede staat en leent zich voor diverse doeleinden.

Het totale oppervlakte van de kerk bedraagt 679 M2 en de kerk is gelegen op een hoekperceel van 1426 m2 groot. De kerk heeft geen monumentale status.

Het dorp Schermerhorn is gelegen op wat ooit het Schermereiland was; dit eiland ontstond rond 1100, nadat het veen van wat nu de Beemster en de Schermer polders zijn wegsloeg. Een deel van het eiland werd omdijkt, en het dorp werd vooral op die dijk gebouwd. Het deel dat niet omdijkt werd, is de huidige Eilandspolder. De Beemster en de Schermer waren door een binnenwater, het Zwet, met elkaar verbonden.
Het water dat Schermerhorn omringde was brak, en vissers en later ook walvisjagers hadden Schermerhorn als hun thuishaven. Het maritieme verleden is in de hervormde kerk onder andere aanwezig in de vorm van grafstenen en scheepsmodellen. Aan de grootste bedreiging die de zee vormde kwam met de inpoldering van de binnenmeren die rond 1600 begon een einde. Vlak bij Schermerhorn zijn van de windmolens die daarvoor werden gebruikt nog een aantal bewaard gebleven: Ondermolen C, Ondermolen D, Bovenmolen E, Bovenmolen G, Ondermolen K en Poldermolen O.
Schermerhorn was tot 1 augustus 1970 een zelfstandige gemeente, daarna was de plaats tot en met 31 december 2014 onderdeel van de gemeente Schermer. Op 1 januari 2015 ging de plaats samen met de gemeente op in de gemeente Alkmaar.

Voor toegang tot de dataroom kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Het kerkbestuur behoud zich het recht van gunning, voor de verkoop dient er een bisschoppelijke machtiging te worden verkregen.

Kenmerken
Overdracht
Prijs€ 1 k.k.
Aangeboden sinds2 december 2021
AanvaardingIn overleg
Bouw
HoofdfunctieMaatschappelijk vastgoed
Soort bouwBestaande bouw

Plattegronden

Verken de locatie Hornplein 1
Ik ben Jan van Til, Register Makelaar Register-Taxateur bij Brantjes Assendelft.